13.1.08

Suure Siili Seenesalat




Koostis:
Seened (Loominguline Löökrühm soovitab röösököid [riisikaid])
Muna
Peekon
Küüslauk
Sibul
Soolakurk
Tomat
Till
Lollo Rosso salat
Lehtsalat
Salatikaste [Löökrühm kasutas näiteks Itaalia salatikastet]
Sai
Oliiviõli
Soola - pipart
Ürdisool

Valmistamine:
Hädakasulik oleks nüüd pliit ja pann. Aseta üks teisele. (Loominguline Löökrühm soovitab, et pann pliidile) Lase oliiviõlil pannil kuumaks minna. Pruunista selles sibul, seejärel peekon ning seened (olenevalt seenesordist tuleb neid enne võib-olla ka kupatada. Küsi nõu perearstilt või lähimalt kokalt). Praadides maitsesta kogu segu soola, pipra ja tilliga. Aseta saadud segu taburetile jahtuma. Et ootamine igav ei oleks, keeda samal ajal mune ja rösti saia. Viimased võimalikult krõbedaks. Röstitud saiadest löö tennisereketiga kuubikud. Haki soolakurk ja tomatid ning pressi kahvliga keedetud munad peeneks massiks. Pese puhtaks Lollo Rosso ja lehtsalat, sest igasuguseid pisikuid liigub ringi.
Nüüd jääbki üle kogu see jama kokku segada. Võta üks suurem kauss ning rebi sinna sisse salatilehed. Seejärel lisa soolakurk ja tomat. Maitsesta kergelt ürdisoolaga. Nüüd lisa pannil jahtunud koostisosad ja peenestatud muna. Läigata hulka ka salatikastet ja sega kõik hästi hoolega läbi.
Salat ongi peaaegu valmis. Üle on jäänud veel kaunistamine. Selleks kasuta kõikide koostisosade kaunimaid tükke ja röstsaiakuubikuid. Isegi, kui sa kaunistada ei viitsi, raputa salat üle saiakuubikutega. Siis on kõik hästi.


Need kaks seent olid meie seenesalatis osalised.

No comments: