19.4.08

Bolognese maailma päästmise nimel.


Koostis:
Ökoloogiliselt puhas tomatikaste (Meie ostsime Kaupsi ökopoest kaks purki. Üks oli Bolognese ja teine mingi mahedamaitseline)
Ökospagetid
Hakkliha (Pooleks veise- ja seahakkliha)
Sibul
Basiilik
Tüümian
Meresool
Rapsiõli
5-epiprasegu
Mesi
Apelsinimahl

Valmistamine:
Selle roa valmistamiseks tuleb kindlasti külastada mõnda ökopoodi ja kohalikke tooraine kasvatajaid. Muidu ei tule asjast midagi välja. Ausalt ka! Meie muretsesime oma toorained Kaubamaja ökopoest, turult ja maalt vanavanematelt.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida :) Siirdugem selle osa juurde, kuidas kogu see ülemine nimekiri maitsvaks roaks saada. Pruunista sibulad õlis kuldseks. Seejärel lisa võrdsete osadena veise-ja seahakkliha ning asu eelnimetetuid samuti pruunistama. Maitsestades segu samaaegselt meresoola, 5-epiprasegu, basiiliku ja tüümianiga. Kui hakkliha on täielikult küps (jälgi hoolega, et sa lihamassi päris kõrneteks ei prae, muidu tuleb roog liiga kuiv) vala juurde tomatikastmed. Sega hoolikalt ja kuumuta kuni keemiseni. Seejärel keera kuumust vähemaks ja lisa apelsinimahl (Keskmist suurust panni puhul pool klaasi. Kas pole mitte täpsed mõõtmed:) Lase kaste uuesti keema tõusta ja lisa mett, kuni saavutad endale meelepärase maheduse.
Selleks, et mitte paljast kastet nagu suppi lürpida. Soovitame siiralt juurde keeta ka ökopoe ökospagette.

No comments: