24.5.08

Mõtlev Tulnukas


Koostis:
Sai
Kreeka pähkel e. tulnukaajud
Rosin
Juust
Apelsini- või aprikoosimoos

Valmistamine:
Ärge laske ennast selle roa nimest ehmatada. Vastupidiselt nimele ei vaja selle mõnusa maiustuse valmistamine mitte mingisugust mõtlemist ega keerulist manööverdamist. (Mistõttu on see eriti sobilik suurele osale minu tutavatest :D) Keerulisest köögiinstrumentaariumist on vajalikud röster ja mikrolaineahi. Rösterit on vaja selleks, et röstida saiad kuldpruuniks. Ootamatu, kas pole? Kui leidub mõni vägivaldsem sõber, siis tema võib rakendada kreekapähkleid purustama. Pähklid tuleb purustada kergelt, mitte päris pudiks. Tükid võiks jääda äratuntava kujuga. Raputa pähklid ja rosinad röstsaiale ja kata tervenesti juustuviiluga. Valminud saiake aseta mikrolaineahju (Võib ka tavalisse ahju) ja kuumuta kuni juust on täielikult sulanud. Enne söömist määri peale apelsini- või aprikoosimoosi. Kreeka pähkel annab roale mõnusa, kergelt suitsuse maitse.

No comments: